top of page
Zoeken

Rijden met gps verplicht voor rijexamen vanaf 1 oktober! (Belgie)
Rijden volgens de richtlijnen van een gps (navigatiesysteem) wordt vanaf 1 oktober 2023 een verplicht onderdeel van praktijkexamen. Kandidaten zullen dus niet alleen moeten bewijzen dat ze een parcours kunnen afleggen door het volgen van de verkeersborden, maar ook volgens de aanwijzingen van een navigatietoestel, meldt het Departement Mobiliteit maandag.


Het type navigatiesysteem

Kandidaten kunnen kiezen of ze de gps van de lesauto / eigen voertuig gebruiken of een gratis app op de smartphone. Voor wie niet beschikt over een toestel, zal de examinator een toestel voorzien. Kandidaat-bestuurders worden verwacht het navigatietoestel vlot en correct te kunnen bedienen en aan te tonen dat ze zelfstandig/veilige beslissingen kunnen nemen. De navigatiesysteem moet uiteraard verstaanbaar zijn voor de examinator en u moet gebruik maken van de Nederlandse taal.


Online theoriecursus


Bij RijHetWijst kun je online leren voor je Belgische auto theorie-examen. Je kunt zelf bepalen waar, wanneer en hoe laat je wilt leren. Onze online videocursus, en oefenexamens bestaan uit de belangrijkste onderwerpen en examenvragen van het examencentrum GOCA-Vlaanderen. Bovendien zijn ze up-to-date met de nieuwste wetten.                                                    Voor meer informatie:Online auto theoriecursus belgie
Comments


bottom of page