top of page
Zoeken

Rijbewijs kwijt als je appt tijdens het sturen?


Rijbewijs kwijt appen belgie

Wie zijn telefoon of welk ander mobiel apparaat gebruikt tijden het rijden, zal vanaf 1 februari 2024 zijn rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen moeten inleveren en krijgt een boete", zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in België. Dit is een nieuwe regel wat toegepast gaat worden de provincie Belgisch-Limburg.


Dit geldt ook voor de Nederlanders die betrapt worden in België! Het rijbewijs wordt door de politie bewaard, en op het politiebureau kan je die na vijftien dagen weer ophalen.


Reden voor dit besluit


Het OM en de politie in de Belgische provincie willen met de maatregel dat het verkeer veiliger wordt. "Volgens studies is er in acht procent van de dodelijke ongevallen sprake van gsm-gebruik. Vertaald naar slachtoffers betekent dat 50 doden en 4500 gewonden per jaar", legt de woordvoerder uit.

Afgelopen jaren zijn er regelmatig acties geweest tegen het gebruik van mobiele telefoons achter het stuur. Iedere keer werden veel bestuurders betrapt. Tot nu toe kregen die een boete, maar vanaf februari worden ze dus extra aangepakt.Zijn jullie het eens met dit besluit?

  • Ja, met deze maatregel zal het telefoongebruik afnemen.

  • Nee, dit heeft totaal géén nut.

  • Géén idee.


Online theoriecursus


Bij RijHetWijst kun je online leren voor je Belgische auto theorie-examen. Je kunt zelf bepalen waar, wanneer en hoe laat je wilt leren. Onze online videocursus, en oefenexamens bestaan uit de belangrijkste onderwerpen en examenvragen van het examencentrum GOCA-Vlaanderen. Bovendien zijn ze up-to-date met de nieuwste wetten.


auto theorie cursus belgie

Voor meer informatie:
Comments


bottom of page