top of page
Zoeken

Waaruit bestaat het Belgische theorie-examen?!


belgie theorie examenHoe maak je een afspraak voor het Belgische auto theorie examen?


Heel simpel dan kan via de onderstaande link.

https://www.gocavlaanderen.be/examencentra


Ons advies is: ‘’Reserveer eerst een examen , en begin dan gelijk met leren’’. Wat zo kan je het leren niet uitstellen en dan moet je je houden aan een deadline.


Wat zijn de eisen & benodigdheden voor het theorie-examen?


- Je moet minimaal 17 jaar oud zijn.

- Een identiteitskaart meenemen.

- Heb je geen Belgische ID-kaart, neem dan een vreemdelingenkaart mee.


Hoeveel punten moet je halen om te slagen?


Er zijn in totaal 50 meerkeuzevragen. Je moet er maar liefst 41 punten behalen om te slagen.

Je hebt kleine fouten en grote fouten.

-Bij kleine fouten gaat er één punt van de 50 af. (1/50)

-Bij grote fouten gaan er vijf punten van de 50 eraf! (5/50)

Dus maak je twee grote fouten dan ben je gezakt. Maar geef de hoop niet op , want in onze online theorie cursus worden alle belangrijke onderwerpen en examenvragen op een simpele manier uitgelegd.


Wat doen als je geslaagd bent?


Nadat je geslaagd bent moet je direct een oogtest afleggen in het examencentrum. Slaag je niet voor deze test , dan moet je een afspraak maken bij een oogarts.


Het examencentrum geeft je een aanvraagdocument voor je voorlopig rijbewijs. Op de achterkant van dat aanvraagdocument moet je verklaren dat je medisch gezien in staat bent om veilig te rijden.

Hou er rekening mee dat je theorie-examen 3 jaar geldig is. Wie een voorlopig rijbewijs aanvraagt vanaf 1 februari 2019, kan zijn geldigheidsduur nagaan op het voorlopig rijbewijs zelf. Houd die datum goed in het oog zodat u weet hoelang uw theorie-examen nog geldig is.

Als u de geldigheidsduur van uw theorie-examen niet meer weet, kun je contact opnemen met het examencentrum waar je het examen hebt afgelegd.


Wat doen als je gezakt bent?


Je kunt dan een nieuwe theorie-examen aanvragen. Dit kan echter niet op dezelfde dag.

Ben je voor de 2e keer gezakt? Dan moet je een theorieopleiding van 12 uur volgen bij een erkende rijschool. Na die theorielessen krijg je een getuigschrift van de rijschool. Deze moet je afgeven wanneer je voor de derde keer een theorie-examen aflegt.


De theorielessen die je hebt genomen blijven 3 jaar lang geldig.


Examen met audiovertaling?


Ja , ook dit is een mogelijkheid. Vanaf 1 januari 2023 kan je het theorie-examen ook afleggen met een audiotolk. Je kunt kiezen uit Frans, Engels , en Duits. Je zult de vragen eerst in het Nederlands horen en daarna in de taal die je hebt uitgekozen. Dit moet je wel aangeven wanneer je je aanmeldt bij het loket, voordat je op examen gaat.


Wil jij in één keer slagen voor je theorie-examen?


Wil jij je in één keer slagen voor je Belgische auto theorie-examen? Neem dan een kijkje op onze website : www.rij-het-wijst.be/belgische-auto-theorie-cursus


In onze online theorie cursus worden ALLE belangrijke onderwerpen , en examen vragen op een simpele manier uitlegt. Duizenden leerlingen zijn je voor!


Voor meer informatie, klik op de onderstaande knopje.


Belgische Auto theoriecursus


Comments


bottom of page